Rodzinne Boże Narodzenie w sercu Sopotu

Kolacja wigilijna- rezerwacja stolików w godzinach 13:00-20:00

Bufet w dniu 25.12.2022 w godzinach 13:00-16:00 oraz 16:30-19:30

Bufet w dniu 26.12.2022 w godzinach 14:00-17:00

Wigilia 24.12.2022

Powitanie:
Tradycyjne grzane wino z nutą pomarańczy i goździkami
( w cenie, przypadku zamówienia całego zestawu)
Przystawka:
Marynowany łosoś w pomarańczy, kruszony piernik , crème franche, cytryna, koperek

Zupa:
Kremowa zupa z leśnych grzybów, łazanki, oliwa ziołowa
Danie główne:
Smażony filet z sandacza, puree ziemniaczane z porem, warzywa korzenne, wędzony
ser, masło cytrynowe
Deser:
Sernik waniliowy, krem cynamonowy, wiśnie w syropie miodowym, sos waniliowy
Kawa/herbata/woda

Pierwszy dzień świąt 25.12.2022

Bufet zimny
Tradycyjna sałatka jarzynowa z jajkiem
Śledź z marynowanym ogórkiem, cebulą i śmietaną koperkową
Fritatta z wędzonym łososiem i szpinakiem
Selekcja ryb wędzonych na sałacie
Plater pieczonych mięs
Plater polskich tradycyjnych wedlin i pasztetów
Wybór regionalnych serów
Pikle i marynaty
Sałaty
Pieczywo i masło

Zupy
Rosół królewski z makaronem
Bufet ciepły
Łosoś pieczony w kremowym sosie koperkowym
Smażony filet dorsza, kruszonka orzechowo kaparową
Udko z kaczki w sosie śliwkowym
Smażone pierogi ruskie z dymką
Ziemniaki gniecione
Warzywa sezonowe z masłem
Desery
Strucla makowa z bakaliami
Ciasto maślane z jabłkami i kruszonką
Panna cotta z musem jabłkowym i cynamonem
Ciasto domowe
Kawa/ herbata/woda

Drugi dzień świąt 26.12.2022

Bufet zimny
Tradycyjna sałatka jarzynowa z jajkiem
Śledź z marynowanym ogórkiem, cebulą i śmietaną koperkową
Chleb razowy z musem z wędzonego pstrąga
Pasztet warzywny z sosem borówkowym
Plastry piersi z kaczki z konfiturą żurawinową
Deska polskich tradycyjnych wedlin i pasztetów
Wybór regionalnych serów
Pikle i marynaty
Sałaty
Pieczywo i masło
ZUPA:
Kaszubska zupa rybna
Bufet ciepły
Gulasz rybny w sosie pomidorowym z oliwkami i kaparami
Pierś z kurczaka w sosie piernikowym
Duszony schab wieprzowy, sos borowikowy
Smażone pierogi z soczewicą z masłem i pietruszką
Gniecione ziemniaki z koperkiem
Buraki korzenne
Desery
Tradycyjny sernik z polewą czekoladową
Ciasto marchewkowe z cynamonem
Korzenne crème brulee
Ciasto domowe
Kawa/ herbata/woda

Rezerwacja

telefonicznie: +48 58 5555 800