Komunia
Piękne chwile wymagają specjalnej oprawy. W Rezydent Sopot MGallery wyjątkowe chwile zamieniamy na niezapomniane momenty.
Menu 1
Przystawka:
Schab marynowany, chutney morelowy, ser szeneker
Zupa:
Krem z pieczonego selera z oliwą truflową i grzanki
Danie główne:
Policzki wołowe, puree ziemniaczane z chrzanem i pietruszką, sos borowikowy, chipsy z jarmużu
Deser:
Brownie z wiśniami i kruszonką karmelową z orzechami laskowymi
Napoje:
Woda, kawa, herbata
Cena: 165 PLN / osoba
Menu 2
Przystawka:
Carpaccio z pieczonego buraka, młody szpinak, orzechy włoskie
Zupa:
Bulion wołowy, tortellini grzybowe, natka z pietruszki
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa sous vide, ziemniaki gratin, fasolka szparagowa, sos pieczeniowy
Deser:
Sernik, beza, sos malinowy, owoce
Napoje:
Woda, kawa, herbata
Cena: 170 PLN / osoba
Menu 3
Przystawka:
Pieczony rostbef wołowy z ziołami, rukola, parmezan, oliwa ziołowa
Zupy:
Rosół królewski, domowy makaron, warzywa julienne, pietruszka
Danie główne:
Udko z kaczki, puree z pietruszką i chrzanem, jabłko grillowane z miodem, sos pieczeniowy
Deser:
Beza pavlowa z śmietanowym mascarpne, prażonymi jabłkami i cynamonem
Napoje:
Woda, kawa, herbata
Cena: 180 PLN / osoba
Menu dla dzieci
- Rosół z domowym makaronem, warzywa julienne
- Pierś z kurczaka panierowana, frytki, świeży ogórek
- Lody truskawkowe i waniliowe, żelki, beza, świeże owoce
Cena: 70 PLN
Dodatkowo proponujemy
Kolacja:
Bufet przekąskowy:
- frittata z łososiem wędzonym i warzywami
- śledź marynowany w wódce Amber, na chlebie razowym z grillowanym jabłkiem
- sałatka ze szpinaku z pomarańczą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, dressing miodowy
- pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z kremowym sosem i pesto bazyliowym
- marynowane plastry wołowiny, smażone pieczarki, rukola i sos aioli
- rilates wieprzowe na grzankach z musem chrzanowym i marynowaną cebulą, pieczywo, masło
Cena: 70 PLN / osoba
Zupa (jedna do wyboru)
– zupa rybna – oliwa cytrynowa i koperek – 20 PLN / osoba
– aromatyczny krem z warzyw na mleku kokosowym z czarną soczewicą i kolendrą (wegan) – 19 PLN / osoba
– gulaszowa na szynce wieprzowej pesto pietruszkowe – 19 PLN / osoba