Piękne chwile wymagają specjalnej oprawy. W Rezydent Sopot MGallery wyjątkowe chwile zamieniamy na niezapomniane momenty.

Menu 1

Przystawka:
Schab marynowany, chutney morelowy, ser szeneker

Zupa:
Krem z pieczonego selera z oliwą truflową i grzanki

Danie główne:
Policzki wołowe, puree ziemniaczane z chrzanem i pietruszką, sos borowikowy, chipsy z jarmużu

Deser:
Brownie z wiśniami i kruszonką karmelową z orzechami laskowymi

Napoje:
Woda, kawa, herbata

Cena: 145 PLN / osoba

 

Menu 2

Przystawka:
Carpaccio z pieczonego buraka, młody szpinak, orzechy włoskie

Zupa:
Bulion wołowy, tortellini grzybowe, natka z pietruszki

Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa sous vide, ziemniaki gratin, fasolka szparagowa, sos pieczeniowy

Deser:
Sernik, beza, sos malinowy, owoce

Napoje:
Woda, kawa, herbata

Cena: 150 PLN / osoba

Menu 3

Przystawka:
Pieczony rostbef wołowy z ziołami, rukola, parmezan, oliwa ziołowa

Zupy:
Rosół królewski, domowy makaron, warzywa julienne, pietruszka

Danie główne:
Udko z kaczki, puree z pietruszką i chrzanem, jabłko grillowane z miodem, sos pieczeniowy

Deser:
Beza pavlowa z śmietanowym mascarpne, prażonymi jabłkami i cynamonem

Napoje:
Woda, kawa, herbata

Cena: 155 PLN / osoba

Menu dla dzieci

  • Rosół z domowym makaronem, warzywa julienne
  • Pierś z kurczaka panierowana, frytki, świeży ogórek
  • Lody truskawkowe i waniliowe, żelki, beza, świeże owoce

Cena: 60 PLN

Dodatkowo proponujemy

Kolacja:

Bufet przekąskowy:

  • frittata z łososiem wędzonym i warzywami
  • śledź marynowany w wódce Amber, na chlebie razowym z grillowanym jabłkiem
  • sałatka ze szpinaku z pomarańczą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, dressing miodowy
  • pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z kremowym sosem i pesto bazyliowym
  • marynowane plastry wołowiny, smażone pieczarki, rukola i sos aioli
  • rilates wieprzowe na grzankach z musem chrzanowym i marynowaną cebulą, pieczywo, masło

Cena: 60 PLN / osoba

 

Zupa (jedna do wyboru)
– zupa rybna – oliwa cytrynowa i koperek – 18 PLN / osoba
– aromatyczny krem z warzyw na mleku kokosowym z czarną soczewicą i kolendrą (wegan) – 16 PLN / osoba
– gulaszowa na szynce wieprzowej pesto pietruszkowe – 16 PLN / osoba

Wesela i imprezy

telefonicznie: +48 58 5555 810